zaterdag 12 oktober 2019

Op de boerderij...

Na een leuke schoolreis naar kinderboerderij 'Bokkeslot' gingen we in de klas aan de slag met het thema boerderijdieren.
Kijk en geniet mee van onze belevingen...

We sorteren de boerderijdieren per kleur of per soort


Vrij schilderen van ons lievelingsdier op de boerderij. Enkele prenten en foto's konden ons op weg helpen. 

Op vrijdag werken we aan ICT. We leren de muis bewegen en oefenen het klikken. Bij dit spelletje van Nijntje moeten we haar vriendjes Big, konijn, beer en hun spulletjes bij het juiste schaduwbeeld zetten door te klikken. 

Op woensdag puzzelen we of doen we een gezelschapsspel. Hier spelen we 'Schaap & Co' We rollen met de dobbelsteen en tellen hoeveel stukken we mogen omdraaien. (tellen tot 3) Zie je een stukje van jouw puzzel mag je het houden. 


Associëren welke staart hoort bij welk dier? Dit deden we met voorwerpen maar ook met prentjes


We spelen met de boerderijtjes en spullen die meegebracht werden. 




Ra ra ra... Welk dier is er verdwenen? 


We deden ook een luisterspel. We luisterden naar geluiden van dieren met een geluidenboek.
Ra ra ra welk dier hoor je?

Oei, alle dieren lopen door elkaar. Op de boerderij hadden alle dieren hun eigen stal... Dan gaan wij ook stallen bouwen voor de dieren. Voor veel dieren of grote dieren moet de stal groter zijn dan voor weinig of kleine dieren.
We bouwen met grote blokken, kleine blokken,... experimenteren maar!


 We kijken naar de avonturen van Fien en Teun die ons heel wat dingen vertellen over de boerderij aan de hand van filmpjes en liedjes. 

 We oefenen onze fijne motoriek  door krullen te tekenen voor het schaap op het tekenbord.

In de autohoek reden de tractors

De ontdektafel was een groot succes! De bakken waren deze keer gevuld met maïs, schepjes, potjes, trechters,zeefjes... In de maïs zaten boerderijdieren verstopt die we konden zoeken met de toebehoren. 


De eerste kleuterviering rond het thema 'Handen vol hoop' stond ook op het programma. We kwamen allemaal samen en stonden even stil over welke goede dingen we met onze handen kunnen doen. Een mooi moment van verbondenheid in de school!







Op naar het volgende thema. Volgende week werken we rond pompoenen. 

Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...