zaterdag 4 januari 2020

Past het schoentje?

Tijdens het thema schoenen deden we heel wat leuke activiteiten. Kijk maar mee...

We begonnen met een waarneming van schoenen. We keken welke schoenen hoge hakken hadden, met welke schoenen je gaat sporten, In welke schoenen je warme voeten hebt,... We moesten telkens de paren bij elkaar zoeken. 


Daarna keken we ook naar onze eigen schoenen. Wie heeft schoenen met veters? Als je geen veters hebt hoe doe jij dan je schoenen dicht? 


In de boekenhoek konden we niet alleen in boekjes kijken maar konden we ook 2 dezelfde schoenen zoeken. op de zoekkaart.

In de esplanade deden we een blote voeten parcours. Juf Chantal hielp ons steeds met onze kousjes en schoenen uit te doen. We probeerden het ook al goed zelf!


Geef Jules de juiste schoenen (sorteren per kleur)


Fijne motoriek: veters leggen volgens patronen


We luisterden naar het verhaal 'Jules past schoenen.' Juf had de prenten daarna in stukken geknipt en nu konden we puzzelen. Zo vertellen we ondertussen zelf het verhaal opnieuw. Juf Chantal hielp mee. 


We knutselden allemaal een gekke sokpop

We deden ook mee aan zero afval dag. De tweede MOS- actie (Milieu op school) van dit jaar. Hé de speelplaats ligt er maar vuil bij! Dat kan niet! Gelukkig hielpen onze mooimakers ons de speelplaats weer netjes te maken. Wie hielden een wedstrijd met de andere klassen. Welke klas kan het snelst en meeste vuilnis verzamelen? 


We hadden de speelplaats weer netjes gemaakt maar nu moeten we ook leren het vuilnis te sorteren. 


Ondertussen gaat het thema schoenen gewoon verder... Zet de schoen op de juiste afdruk. 


We oefenen onze fijne motoriek door sokjes op te hangen aan de waslijn. 


Teken nu zelf de omtrek van de schoenen op het krijtbord.Welke schoen is groot en welke klein? 


We kijken ook al stiekem uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Daarom versieren we al onze schoen die we dan kunnen bij de schoorsteen zetten. 


Wat was dat leuk!
Tot de volgende

Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...