zaterdag 2 januari 2021

Lichtjes en spiegels voor Kerstmis

 Afgelopen thema keken we uit naar Kerstmis. We maakten het gezellig in de klas door de kerstboom samen te versieren. We staken het kaarsje aan en luisterden naar het Kerstverhaal uit een boek maar ook via een poppenspel en een toneel. We leerden een Nieuwjaarsvers en luisterden samen naar kerstliederen tijdens de fruit- of koekmomenten.

Voor de feestdagen maken we ons ook graag mooi en dan kijken we graag eens in de spiegel of we er wel piekfijn uitzien. We deden dus heel wat leuke activiteiten met spiegels.


We doen een waarneming met spiegelende voorwerpen. Er zitten ook wel enkele speciale spiegels tussen. Soms zien we onszelf omgekeerd. Er was een bolle en een holle spiegel. Dat geeft leuke effecten! Gekke bekken trekken, lachen en gieren  maar!  









Toveren met de spiegel. We zien eerst maar de helft van het zeedier. Als we het op de spiegel recht zetten kunnen we het hele dier zien. We konden ook de helften terug samen zoeken.



We knutselen onze Nieuwjaarsbrieven.


We stempelen een patroon rond de spiegel met 2 kleuren.
 
Nadat we het Kerstverhaal beluisterden met prenten en een poppenspel konden we het zelf naspelen met de Kerststal.


We konden bouwen met spiegelblokken of bouwen op een spiegel. Hé plots lijkt die toren veel langer!





Op donderdag konden we fietsen met de nieuwe fietsen en de steps die we kregen van de Sint.
Dank u wel ook nog eens aan de ouderraad 😉


We spelen met de steekparels en versieren de kerstbomen.

Jules toont ons welke emotie we moeten uitbeelden in de spiegel. Soms voel ik me blij, bang, boos of verdrietig.



We deden een Kerstviering met alle kleuterklassen. Het is bijna Kerstmis dus, tijd om het gezellig te maken. De kinderen van de 3de kleuterklas brachten het Kerstverhaal in een mooie voorstelling. Dikke bravo vriendjes!






Tot slot had Jules een leuke verrassing. Toen we hem 's morgens wilden wakker maken lag hij niet in zijn bed. Na een zoektocht vonden we hem met een leuk cadeau. Alleen moesten we zelf nog aan de slag.  We versierden koekjes tot lekkere kerstballen. MMMM lekker! 




Tot slot maakten we er een gezellig Kerstfeestje van. We deden muzikaal pak met leuke opdrachten. Als beloning werden we allemaal geschminkt! Een leuke afsluit van een tof en gezellig thema!

Dit waren enkele opdrachten: Leg evenveel blokjes van dezelfde kleur aan de andere kant.




Ri ra reg... Wat is er weg? Neeeee, niet spieken!


We gaan voor minstens evenveel plezier in het nieuwe jaar! Na het snoepen tijdens de feestdagen kiezen we nu voor iets gezond want... 'Jules heeft honger'.


























Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...