zaterdag 6 maart 2021

WAUW! een nieuwe klas!

 Alle ogen en mondjes vielen maandag open wanneer we de klas binnen gingen! 'Juf we hebben een nieuwe klas!' 'Zo mooi!',... waren enkele van de reacties. Ook de juffen zijn supertrots om jullie een kijkje in onze klas te geven van ons nieuwe meubilair. Meteen mochten we alles grondig verkennen.



Aan deze 'moedertafel' kunnen we met veel kinderen samen spelen en werken. 


Dit is een dubbelzijdig en magnetisch krijtbord. De ene kant zullen we gebruiken om onze kalenders op te hangen zodat de kinderen dit zelf kunnen doen. Ook prenten in het thema zullen hier een plaatsje vinden. 


We hebben ook 2 speeleilandjes. Deze kunnen de kinderen zelf verplaatsen wanneer nodig. Ze kunnen ook onder de wandelementen geplaatst worden zodat we een mobiele klas krijgen. Wanneer we meer ruimte nodig hebben kan alles mooi opgeborgen worden en hebben we meer ruimte om motorische activiteiten aan te bieden in groep. 
In de speeleilandjes zitten houten bakjes die licht zijn en voorzien van vilt. Kinderen kunnen zo makkelijk een bakje naar keuze nemen om te spelen. Dit voor hun zelfstandigheid in keuzes maken en opruimen. 



In de boekenhoek kregen we een nieuwe 'poef'. We kijken hier gezellig in de boeken. 



Dit is één van onze wandelementen. 'Het stille hoekje'. Dit is een kast met vilt die het geluid tijdens het spelen dempt. Er is ook een insprong in de kast waardoor de kinderen echt in het element staan om te spelen. Een rustig hoekje in de klas om materialen te gaan verkennen.

Bij de bouwhoek hangt een spiegel. Hier kunnen we heel expressief zijn! Maar ook tijdens het bouwen zal deze worden ingezet. Wanneer we een bankje voor de spiegel plaatsen kunnen de kinderen hun bouwwerk spiegelen.

Zoals jullie zien beleven we heel veel plezier!

We kozen voor dit meubilair omdat het mooi aansluit op onze manier van werken. Kinderen bewegen meer op verschillende manieren en nemen verschillende houdingen aan tijdens het spelen. We spelen staand aan de eilandjes, we zitten op de poef of de stoelen, zitten op de knieën om aan een bankje of werkblad te spelen.

We kunnen door de mobiele werking de klas aanpassen aan de noden voor verschillende activiteiten. Dit geeft tal van mogelijkheden en voordelen!
Het geeft ook een zeer rustige indruk om tot betrokken spel te komen.







Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...