woensdag 2 oktober 2019

Stappen en trappen op de STRAP-dag

Wij vinden zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer heel belangrijk als school. Daarom deden we mee aan de STRAP-dag.

Juf Anouk en juf Emilie speelden een toneeltje. Juf Emilie ging helemaal in het zwart gekleed naar school. Juf Anouk had haar hierdoor niet zien aankomen en botste met haar step tegen juf Emilie. Toen kreeg juf Emilie een fluo outfit zodat ze goed te zien is in het verkeer. Zo werd ook het belang van het dragen van de fluojas nog eens aangebracht.  Wie hielden een echte fluofuif. 

 







Ook Fludootje kwam eens langs. Tijdens de donkere maanden zal onze ouderraad fluocontroles doen op het dragen van de fluojas. De klas met de meeste punten krijgt fludootje op bezoek. Fludootje heeft steeds een lekkere beloning mee. Dus draag zeker allemaal jullie fluojas!


Na de speeltijd gingen we met de hele kleuterafdeling stappen. We deden een leuke wandeling in de buurt van de school. Telkens mochten de kinderen van de 2de en 3de kleuterklas zorgen voor een kindje van onze klas. 





In de namiddag deden we heel wat leuke bewegingsactiviteiten. 
Zo mochten we met de hoepels spelen op de speelplaats, mochten we dansen in de esplanade, deden we spelletjes met de parachute en mochten we in de tuin spelen. 




Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...