zondag 24 januari 2021

Jules eet gezond deel 2: Glibberige ijsjes

 Het onderwerp voor de STEM-activiteiten binnen het thema Jules eet gezond was 'Glibberig ijs.' Het was enkele dagen heel koud. Op de weg en de speelplaats was het dan ook gladder geworden dan normaal. We konden samen glijden met de banden op de speelplaats.



Maar hoe komt dit nu allemaal? Om hierop verder te gaan hebben we ijsblokjes gemaakt in de diepvries. Er zaten ook diertjes vast in het ijs. We deden in 3 zakjes een ijsblok. Met het eerste ijsblokje deden we niets. In het tweede zakje deden we zout want dat strooien ze ook op de weg en het derde zakje bleef op de verwarming liggen. Welk diertje zou nu het eerst vrij zijn? De verwarming bleek de snelste oplossing al werkte het zout ook. Bij het eerste zakje duurde het wel heel lang voor het diertje vrij was. 

Verder mochten we ook experimenteren met het ijs. 


Nu we weten dat het ijs ook smelt konden we ook schilderen met ijsblokjes. Hoe meer het ijsblokje smolt hoe beter we konden schilderen.


Maar het allerleukste was zelf bananenijsjes maken. Een mooie afsluit van het thema 'Jules eet gezond'.













Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...