zondag 24 januari 2021

Jules eet gezond

De voorbije weken werkten we rond gezonde voeding. Bij aanvang van het thema had Jules een probleem. Hij voelde heel wat 'rommel' in zijn buik. Hij had honger want hij had 's morgens geen ontbijt genomen. We vertelden hem dat hij steeds flink moet eten. Na de middag was Jules zijn bordje spaghetti helemaal leeg. Flink hoor Jules! De dag daarna zorgden we ook voor een ontbijt voor Jules zodat hij de dag goed kon beginnen. Wij deden ook ons best om in de eetzaal alles eens te proeven.



We gingen fruit waarnemen en kopen bij De Frezeboer om daarna lekker te proeven in de klas. 


We maakten lekkere fruit-egeltjes.

Na het waarnemen van verschillende stukken fruit maakten we zelf zoutdeeg en konden we een stuk fruit boetseren. Na het drogen mochten we dit schilderen.



We knippen etenswaren uit folders en sorteren daarna of ze gezond of ongezond zijn.

We rangschikken de prentjes in de juiste volgorde.

Bij een gezonde levensstijl hoort sporten ook! Juf Isabelle keek de hele tijd naar Kerstfilms vanuit de luie zetel en ik wou haar aansporen om wat actiever te zijn! Want samen sporten is veel leuker dan alleen. Wie doet ook mee?

We knippen snippers en bekleven het fruit in de juiste kleur.

We rollen met de dobbelsteen en leren nieuwe woordenschat.

We keken naar een poppenspel. Kruimeldief voelt zich verdrietig om zijn naam. Maar wat is het lief dat hij alle kruimels opzuigt en het netjes maakt! We noemen hem nu Kruimellief!

We versieren onze eigen foto tot we er als een echt kok beginnen uit te zien. 

En wat zijn wij ook allemaal een goeie kok! Daarom bakken we gezonde havermoutkoekjes. Juf Isabelle maakte met de kleuters fruitsushi. MMMM lekker! 



We stempelen met keukenspullen de basis van een leuke placemat. Zo werd de tafel dekken nog veel leuker!

We zoeken de juiste helften bij elkaar.

We sorteren de appels volgens grootte en kleur. 


Bunny Hop is ons nieuwe favoriete spel. We tellen hoeveel eten het konijn krijgt en proberen om het eerst boven te zijn.

Op de computer konden we luisteren naar het verhaal 'Jules heeft honger'. Bij dit verhaal horen ook enkele leuke spelletjes. De memory en de puzzel waren een groot succes.



Na het bekijken van de vorm van verschillende fruitsoorten deden we een voelspel.

De kleuters van juf Karolien speelden Tik Tak voor ons. BRAVOOO!





We deden ook heel wat activiteiten rond ijs. Deze zie je in het volgende bericht.


















































Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...