zaterdag 13 maart 2021

De kleurenmonsters

 Tijdens het voorbije thema hebben we heel wat leuke spelletjes rond kleuren gedaan. Aan de hand van de kleuren leerden we ook over onze gevoelens vertellen. Kijken jullie mee naar onze avonturen?

Wij stellen jullie graag voor aan de kleurenmonsters. Het kleurenmonster voelt zich een beetje vreemd. Hij voelt alles door elkaar. Soms is het goed om te vertellen wat je voelt en alles op een rijtje te zetten. Daarom doet het kleurenmonster al zijn gevoelens in verschillende flesjes.


Wanneer je een gele kriebel in je buik voelt dan ben je heel blij. Komt er een rode kriebel aan, ben je boos. Soms kan je een zwarte kriebel voelen wanneer je bang bent. Je mag ook wel eens verdrietig zijn want dan heb je een blauwe kriebel. Bij een groene kriebel voel ik me heel rustig. Maar hé, wat een gekke kriebel is die roze! Dan ben je een beetje verliefd!


Tijdens de godsdienstmomentjes werkten we rond deze verschillende gevoelens en kleuren. Maar ook doorheen de andere activiteiten kwam deze monsters in beeld. Zo maakten we een kleurenboekje. Zo kunnen we het verhaal vertellen aan mama, papa, broer of zus,... We deden dit telkens met andere materialen en technieken.






Ook bij juf Lies in de turnzaal konden we in kleurenhoekjes bewegen en experimenteren.




Klaspop Jules toverde elke dag een nieuwe kleur.

We dansen met gekleurde sjaaltjes op muziek. Soms was de muziek blij, soms klonk het boos en hard, daarna traag en verdrietig. We bewegen met de juiste dosering.

We mochten aan elkaar vertellen wat onze lievelingskleur is. Daarna kleuren we een verfpot in deze kleur en maakten we er een poster van. Zo kunnen we kijken en vertellen aan elkaar over onze lievelingskleur.

We maken ook graag tijd om eens naar buiten te gaan. De eerste keer in onze speeltuin.

We speelden gezelschapsspelletjes rond kleuren. Hier rollen we met de dobbelsteen en moeten een blokje met dezelfde kleur uit de toren halen. Doe maar hééééél voorzichtig! Spannend!



Met juf Chantal speelden we Bonte Ballonnen.

In de speelhoeken waren heel wat spelletjes om kleuren te sorteren.



We maken een kleurenpatroon met de rups.


We kijken goed naar de legende en associëren welke kleur alle plaatjes moeten krijgen. 

Om elke kleur in de spotlight te zetten trokken we allemaal een outfit aan in de kleur van de dag! Wat mooi om te zien! Dank u wel mama's en papa's!




Tot slot hadden we ook aandacht voor de pyjamadag van Bednet. Bednet is een organisatie die zorgt dat kinderen die niet fysiek op school les kunnen volgen, toch de les krijgen maar ook vooral in contact blijven met hun juf, meester en klasgenootjes. Dit steunen wij graag en daarom trokken we allemaal onze pyjama aan. Ook klaspop Jules mocht deze keer de hele dag zijn pyjama aan!

Wat een leuke kleurenweken waren dit! Volgende keer werken we rond papier en kijken we al uit naar Pasen.




























Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...