dinsdag 30 maart 2021

Pasen met papier

 Toen we in de klas aankwamen zag Jules er fantastisch uit! Wat een mooie hoed had hij op! Die had hij zelf gemaakt en natuurlijk was hij supertrots! Hij zong dan ook het liedje 1,2,3,4 hoedje van papier voor ons terwijl hij zijn hoed aan iedereen liet zien. 

Wij hadden ook wel graag zo'n hoedje gehad. Dus gingen we direct aan het werk. Met wat hulp konden we een hoedje vouwen en deze daarna versieren.



We deden een waarneming van soorten papier en karton. Daarna mocht alles in een bak. We mochten gaan scheuren, knippen, tekenen op de verschillende structuren,... experimenteren maar!

We hadden ook knipkippen in de klas. We mochten snippers maken en deze in de buik van de kip stoppen tot die helemaal vol was. We steken het juiste kleurtje in de juiste kip. 

We zoeken wormen tussen de kartonslierten in de experimenteerbak. Met een pincet steken we het in de bek van de gekleurde kippen.


We maakten ook een Paasmandje. We konden de doos bekleven met papierstroken of schilderen. Daarna maakten we nog een kuiken of kip voor in het mandje. 


We konden op bezoek bij de kippen van Oscar. We mochten zelf de eitjes rapen. Heel voorzichtig zodat ze niet breken! De mama van Oscar liet zien wat de kippen eten. Daarna mochten we nog wat spelen in de tuin. Dank u wel dat we jullie een bezoekje mochten brengen!



Tijdens de godsdienstmomentjes luisterden we naar het verhaal 'Berre vindt een papiertje.' Daar deden we ook een verwerking rond. Dit blijft nog even een verrassing... Wie weet komt er wel iets bij je thuis aan volgende week!

Trots gingen we naar huis met onze hoed en mooie Paasmand!
Prettige vakantie iedereen!







Papa mijn (wieler)kampioen! De koers is van ons!

 We sloten het schooljaar af met een heel leuk thema. Het thema 'Koers' had veel belangstelling doorheen alle klassen van onze schoo...